🇹🇷 Este greu să aleg o zonă preferată din tot İstanbulul, însă zona asta a Podului Galata parcă mi se pare cea mai plină de viață. Locul unde orașul prinde viață la primele ore ale dimineții. Un loc efervescent 24 din 24, 7 zile din 7. Este și locul în care poți surprinde unele dintre cele mai frumoase peisaje din Istanbul.

Pescarii își așteaptă răbdători captura, comercianții încearcă să vândă una alta, turiștii își fac loc printre ei, iar localnicii își văd de viața lor de zi cu zi. Se aud constant pescărușii, tramvaiele, claxoanele mașinilor și oamenii vorbind vrute și nevrute. Cum spuneam, un loc care parcă nu doarme niciodată.

Podul face legătura dintre partea istorică a Istanbulului, cea în care se găsesc principalele moschei ale orașului și Marele Bazar și partea nouă a orașului cu cartierele Galata, Karakőy, Beyoglu, Şişhane, Kabataş şi Taksim.

Să mai zic de celebrul sandwich cu pește balik ekmek? Nu ai cum să fii aici și să nu îl încerci. Măcar pentru atmosferă! Și să nu uiți de murături, sunt delicioase.

Care este zona ta preferată din Istanbul? Sunt curios!

Cu Rucsacul In Spate

 

Lasă un răspuns