Danemarca se înzestrează cu cinci radare Ground Master 200 Multi-Mision Compact de la Thales

0
99

Agenţia pentru Achiziţii şi Logistică a Ministerului Apărării din Danemarca (DALO) a semnat un acord cu Agenţia de Achiziţii pentru Apărare din Ţările de Jos, COMMIT (Commando Materieel en IT) pentru achiziţia a cinci radare Thales Ground Master 200 Multi-Mission Compact, anunţă Thales, într-un comunicat de presă.

„Radarul, care va sprijini Forţele Aeriene Daneze în misiuni de supraveghere şi de apărare aeriană, oferă o capacitate sporită de analiză a situaţiei, superioritate operaţională dovedită, precum şi capabilităţi de localizare a armelor şi de susţinere a focului”, transmite compania.

„Forţele armate se confruntă atât cu ameninţări tradiţionale, cât şi cu noi tipuri de provocări, precum războiul cu drone. Detectarea rapidă şi timpurie este cheia pentru a rămâne în avantaj şi pentru a proteja activele valoroase. Astăzi, vehiculele autonome moderne fără pilot (UAV) pot sfida detectarea de către sistemele radar tradiţionale, iar adversarii pot exploata viteza redusă şi capacităţile de atac coordonat ale acestor aeronave pentru a satura spaţiul aerian într-un conflict”, se arată în comunicat.

https://monitorulapararii.ro/danemarca-se-inzestreaza-cu-cinci-radare-ground-master-2000-multi-mision-compact-de-la-thales-1-52350

Lasă un răspuns