AcasăBosforErdogan a prabusit economia Turciei. Preturile au crescut cu peste 73% in...

Erdogan a prabusit economia Turciei. Preturile au crescut cu peste 73% in ultimul an: „Erdogan si-a pierdut ultima sa credibilitate economica”

-

Preturile din Turcia au crescut in luna mai cu 73,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cel mai mult din ultimii 23 de ani, in timp ce tara se confrunta cu cresterea costurilor alimentare si energetice si cu strategia neortodoxa de lunga durata a presedintelui Recep Tayyip Erdogan privind politica monetara, transmite CNBC, citat de news.ro.

Preturile alimentelor in tara de 84 de milioane de locuitori au crescut cu 91,6% de la an la an, a raportat agentia de statistica a tarii, aducand in vedere clar problema cu care se confrunta consumatorii obisnuiti, in conditiile in care blocajele lantului de aprovizionare, cresterea costurilor energiei si razboiul Rusiei in Ucraina alimenteaza inflatia globala.

Erdogan a prabusit economia Turciei. Preturile au crescut cu peste 73% in ultimul an: „Erdogan si-a pierdut ultima sa credibilitate economica”

Lasă un răspuns

Must Read

”Prietenia cu Moscova înseamnă ocupaţie sovietică”. Diana Șoșoacă, criticată vehement pentru...

0
Prezenţa senatoarei Diana Şoşoaca la recepţiile organizate de ambasada Rusiei este un ”gest abominabil”, spune analistul politic Stelian Tănase, în emisiunea Insider politic. El a...

Descoperă mai multe la Istanbul | Turcia ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura