Directorul de la Freedom House a vorbit într-un interviu acordat pentru  Financial Times despre  ilegalitățile pe care Turcia le-a făcut, printre care și expulzarea cetățenilor turci din diferite țări care sunt dependente de Ankara pentru finanțare, sprijin politic sau umanitar, citează Stockholm Center For Freedome.

Potrivit lui Nate Schenkkan, expulzările ilegale „nu se vor sfârși niciodată, atât timp cât Erdogan este la putere. Aceasta este o prioritate atât de mare pentru ei, încât vor sacrifica alte obiective de politică externă. ”

În diferite cazuri, Grupul de lucru al ONU pentru detenția arbitrară (WGAD) a concluzionat că arestarea, detenția și transferul forțat în Turcia a resortisanților turci au fost arbitrare și încalcă normele și standardele internaționale ale drepturilor omului.

„Turcia a făcut predări ilegale din mai multe țări în ultimii șase ani , mai multe decât oricare altă țară din lume. Mesajul este că Turcia își face propriile reguli și își va croi propriul spațiu în funcție de propriile preferințe, indiferent de ceea ce ar putea spune normele sau legile internaționale, la fel ca marile puteri”, remarcă Schenkkan.

mai mult la  /zaman.ro/

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns